Historie

 

Helemaal bovenaan de Enkweg, hoek Ringallee, zit autobedrijf E. van Setten. Het bedrijf wordt momenteel gerund door zoon Olaf, die ook de foto beschikbaar stelde. De heer Van Setten sr. is overleden.


In de jaren '50 werd de showroom gebruikt door Auto- Rijschool en Stallingsbedrijf Theo Harmsen. Uit een advertentie in de Velpsche Courant van 1958 blijkt dat deze ruimte gebruikt werd voor theorielessen: 'Alle lessen gaan door ook Theorielessen elke donderdagavond van 8-10 uur in het modern lokaal in de garage ENKWEG 41 hoek RINGALLEE'. Voordat het theorielokaal er stond was het een moestuin. De heer Harmsen is jong gestorven.


Voordat de heer Van Setten de showroom kocht was het gedurende een paar jaar een Porsche garage. Er werden toen nog auto's gerepareerd. Ook politieauto's, die reden in de tijd in Porsche's. Regelmatig probeerden ze de sirenes uit, hier was de buurt niet zo blij mee. De garage was een onderdeel van VW garage 'De Oude Kraan' in Arnhem.


De heer Nooteboom was chef garage in Arnhem, maar woonde in het huis aan de Ringallee. Later kocht meneer Van Setten ook het huis.


Meneer Van Setten is met zijn zaak begonnen in Rozendaal en eind jaren '60 op de Enkweg gestart met het verkopen van Dafjes van de bekende gebroeders.


**DAF staat voor Van Doorne's Aanhangwagen Fabriek. De Dafjes kwamen in 1958 op de markt met 2-cilinder 4-takmotor en een variomatic versnellingsbak, ook bekend als het Pientere Pookje!**


Voor de heer Van Setten was het een uitdaging om te proberen deze, net op de markt gekomen auto, aan de man te brengen. Op een keer werden er twee auto's gestolen. Hij ging op zoek en vond ze terug op een tweedehands automarkt in Utrecht. Hij waarschuwde de politie en zei: "Houd die auto's in de gaten, want die zijn van mij!" 's Avonds had hij zijn auto's weer voor de deur staan. In advertenties van de heer Van Setten stond altijd 'Zeldzaam mooi' en tegen de overburen zei hij vaak: 'Och, het is allemaal iezer.'

Foto historie
IMG_5390
IMG_5392
IMG_5389
IMG_5391